UNITED LEGENDZ (Biltz, Mouton, TBK, IJbouw, Meerbouw) voegt zich bij OMDUS

maandag 3 jul. 2023

UNITED LEGENDZ (Biltz, Mouton, TBK, IJbouw, Meerbouw), renovatie- en onderhoudsspecialist uit Amsterdam, wordt overgenomen door OMDUS, een groep van bedrijven actief in de vastgoedonderhoud en duurzaamheidsmanagement.

OMDUS is ontstaan bij de samenvoeging van Caspar de Haan en De Variabele, in 2022 als een investering van NPM Capital. Met deze bedrijven is OMDUS vooral aanwezig in het zuiden en oosten van Nederland, met UNITED LEGENDZ wordt ook een sterke positie in de Randstad toegevoegd. OMDUS wordt gezien als een sterke strategische partner voor de langere termijn.

UNITED LEGENDZ, van oorsprong Biltz, heeft zich ontwikkeld tot een innovatieve multidisciplinaire organisatie, met een breed serviceaanbod voor woningbouwverenigingen en vastgoedbeheerders. Gedurende de laatste 18 maanden is de onderneming sterk gegroeid, zowel vanuit de eigen activiteiten van Biltz, TBK en Mouton als door de acquisities van IJbouw en Meerbouw. Het team is verstevigd en uitgebouwd met onder andere een CFO en operationeel directeur.

Michel Hillegehekken (CEO UNITED LEGENDZ): “De afgelopen twee jaren hebben we samen met Nordian al grote stappen gezet in het realiseren van onze ambities met onder andere de acquisitie van IJbouw en Meerbouw. Nu zijn we klaar voor de volgende stap. We zijn trots om in OMDUS een sterke strategische partner te hebben gevonden. Hiermee kunnen wij onze groei de komende jaren doorzetten en we kunnen gezamenlijk met de andere ondernemingen binnen OMDUS nieuwe kansen pakken.”

Perry Bos (Nordian): “Vanuit het perspectief van Nordian hebben wij in een korte periode een groot deel van onze investeringsplannen kunnen realiseren. Onze strategie was gebaseerd op onderliggende marktgroei, gedreven door structureel toenemende vraag voor renovatiewerk in de drukbevolkte Randstad. Om in deze markt een sterke positie te kunnen vergaren en verdedigen, stelden wij de ambitie om UNITED LEGENDZ van EUR 80m naar EUR 200m omzet te laten groeien in 2023. UNITED LEGENDZ is de laatste jaren commercieel zeer succesvol geweest door het aantrekken van nieuwe klanten en het uitbreiden van langjarige samenwerkingen met strategische partners. De acquisities van IJbouw en Meerbouw hebben de groei verder vorm gegeven, waardoor voor ieder bedrijf individueel en de groep als geheel nieuwe kansen zijn ontstaan. Als Nordian zijn wij trots op wat wij samen met het managementteam van UNITED LEGENDZ hebben bereikt en zien een mooie toekomst voor de combinatie met OMDUS.”

De transactie is ter goedkeuring voorgelegd aan de Autoriteit Consument en Markt.

vorige
volgende