Innovent Ventilatietechniek (onderdeel van Econox) voegt zich bij Steboma

dinsdag 17 okt. 2023

Ventilatiespecialist Steboma neemt branchegenoot Innovent over van Econox. Met de overname versterkt de Steboma groep (gesteund door Waterland Private Equity) haar positie op het gebied van ontwerpen, leveren en monteren van ventilatiesystemen binnen de zuidelijke regio van de Nederlandse residentiële markt.

Innovent Luchttechniek is een specialist in het ontwerpen, leveren en monteren van ventilatiesystemen. Hierbij richt het bedrijf zich, net als Steboma, op de seriematige bouw en hoogbouw binnen het residentiële segment van de markt. De groep mag verschillende vooraanstaande bouwers tot haar klantengroep rekenen. Enkele voorbeelden van projecten zijn o.a. de Sonata Tower in Den Haag, de transformatie van de Philips bedrijfsschool in Eindhoven en de Bakermat in Eindhoven. Hierbij fungeert Innovent als vooraanstaand specialist in de luchttechniek en als een vertrouwde kennispartner.

Sebas van Vugt, Directeur van Econox zegt: “In haar 23 jaar bestaan heeft Innovent een mooie groei doorgemaakt en is ook Econox ontstaan. Econox groeit momenteel hard en heeft een ander businessmodel dan Innovent. Dit maakt het een logische keuze om een partner te vinden waar we Innovent kunnen onderbrengen. Enerzijds zodat Econox zich kan focussen op haar verdere groeiambities, en anderzijds zodat Innovent de ruimte heeft om binnen haar vakgebied verder uit te groeien. We kennen Steboma daarbij al enkele jaren als een solide en ambitieuze partij en hebben er alle vertrouwen in dat Innovent en haar werknemers in een warm bad terechtkomen.”.

De Steboma Groep heeft een duidelijke ambitie om de leidende ventilatiespecialist te worden in Nederland. De groep heeft activiteiten in de residentiële nieuwbouw, in het niet-residentiële segment, het renovatie segment en in het onderhoud van ventilatiesystemen. Na de eerdere overnames van Van Bommel Ventilatietechniek, Elite Ventilatie en de Vink Groep zet Steboma met de overname van Innovent weer een verdere stap vooruit” zegt Marco Koster van Steboma. “De overname van Innovent past uitstekend binnen onze ambities en gezamenlijk zijn we nog beter in staat om passende oplossingen te bieden voor uitdagingen op het gebied van de luchttechniek. We kijken er naar uit om Morten Sweegers en de andere Innovent collega’s binnen de Steboma Groep te mogen verwelkomen.

Deze nieuwe stap voor Innovent Luchttechniek past in de langjarige strategie van Econox, die zich hiermee kan blijven focussen op internationale groei als hoogwaardige producent en distributeur van ventilatiesystemen. Econox heeft een sterke positie als toeleverancier en partner van installatiebedrijven, en bedient via internationale webshops zowel consumenten als kleinzakelijke professionals (o.a. via https://www.ventilatieland.nl/, https://www.lueftungsland.de/).

Voor meer informatie over Innovent, zie https://www.ilt-bv.nl/.

vorige
volgende