Nordian investeert in Wetac en stapt in groeimarkt batterijen

dinsdag 21 nov. 2023

Nordian heeft een meerderheidsbelang verworven in Wetac uit Ede, een distributeur van batterijen en batterijsystemen voor diverse toepassingen en eindmarkten. Het bedrijf voorziet diverse groeikansen in haar bestaande markten en ziet tegelijkertijd verschillende mogelijkheden om met batterijen de energietransitie te ondersteunen en te versnellen. Het huidige managementteam, dat gezamenlijk al sinds 2009 verantwoordelijk is, zal betrokken en actief blijven.

Marco van Wijngaarden, CEO van Wetac, is enthousiast om zijn bedrijf naar de volgende fase te brengen. Hij geeft aan: "Wetac presteert en groeit sterk, maar als management zien we kansen om samen met een partner de groei te versnellen. Er zijn voldoende overnamemogelijkheden in heel Europa en we kunnen de ondersteuning van Nordian goed gebruiken bij de acquisitie en integratie van deze targets. Bovendien opent de huidige energietransitie een geheel nieuwe en grote markt waarvoor Wetac perfect gepositioneerd is. Na zorgvuldige afweging hebben we Nordian geselecteerd om ons te ondersteunen bij het pakken van deze kansen en het realiseren van onze groeiambities."

Gregor Beusmans, Managing Partner bij Nordian, voegt daaraan toe: “We zijn erg onder de indruk van de positie die Wetac heeft opgebouwd in verschillende aantrekkelijke eindmarkten in Europa, zoals de telecommarkt en de markt voor scootmobielen. Daarnaast zijn we enthousiast over de groeikansen die voortkomen uit de wereldwijde elektrificatie en noodzaak tot decentrale opslag van electriciteit. Dit past goed in onze investeringsstrategie en we kijken ernaar uit om samen met het managementteam en de rest van het bedrijf de nieuwe groeifase in te gaan.”

Over Wetac

Wetac (www.wetac.nl) is een value-added distributeur van batterijen, dat zich met name richt op de industriële sector. Het bedrijf bedient zowel het motive segment (o.a. scootmobielen en hoogwerkers) als het energy segment (o.a. back-upbatterijen voor telecom- en datacenters). Wetac adviseert, importeert, configureert en distribueert batterijen en batterijsystemen. Wetac heeft zijn hoofdkantoor in Ede (Nederland) en vestigingen in Duitsland, Tsjechië, Griekenland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

vorige
volgende