Nordian ondersteunt de oprichting van een toonaangevende Benelux-leverancier van convenience food

woensdag 1 mei 2024

Nordian creëert, samen met de familie Borgesius, een toonaangevende speler in convenience food in de Benelux door Goedhart Convenience en Qizini te fuseren.

Beide bedrijven zijn al koplopers en hebben sterke posities in de productie van voorverpakte voedselconcepten. De nieuwe groep bedient klanten in de Benelux in een breed scala van sectoren, waaronder retail, foodservice en de luchtvaart. De twee bedrijven genereren samen een omzet van circa 145 miljoen euro en hebben 350 FTE's in drie productielocaties in Nederland (Leeuwarden, Alphen aan de Rijn en Losser).

Beide bedrijven zullen worden afgesplitst van hun huidige moederbedrijven, respectievelijk Goedhart & Borgesius Group en Natsu Foods Holding GmbH & Co. De combinatie van deze twee bedrijven stelt het bedrijf in staat te profiteren van thema's zoals automatisering en duurzaamheid, voorop te lopen in productinnovatie en versheid, en de veelzijdigheid van het productaanbod te vergroten, wat de klantervaring verder verbetert.

Emiel Boogaard, CEO van de Groep, uitte zijn enthousiasme over de combinatie en het naar een hoger niveau tillen van het bedrijf: "Qizini zocht al enige tijd naar een partner. Door de samenwerking met Goedhart Convenience is dat nu werkelijkheid geworden. We hebben deels een vergelijkbaar portfolio, maar elk met zijn eigen focus en eigen klantenbestand, waardoor we elkaar kunnen aanvullen en versterken. We zijn trots op deze samenwerking en hebben er vertrouwen in dat we samen de toekomst tegemoet kunnen gaan."

Perry Bos, Investment Partner bij Nordian, voegt toe: "Beide bedrijven hebben al een sterke positie in de convenience food markt met een aantrekkelijk en complementair klantenbestand. De combinatie biedt spannende groeikansen, waaronder geografische uitbreiding en verrijking van het productaanbod, om de klantervaring verder te verbeteren."

Over Goedhart Convenience

Goedhart Convenience produceert een breed scala aan (voorverpakte) convenience voedselconcepten voor de retail-, tankstation- en foodservice-industrie. Het bedrijf heeft één productielocatie in Leeuwarden en heeft c. 100 FTE's in dienst. Het bedrijf was voorheen onderdeel van Goedhart & Borgesius Group.

Over Qizini

Qizini produceert verse en diepvries convenience voedsel (sandwiches, wraps en warme snacks), gericht op de luchtvaart- en retailindustrie. Het bedrijf heeft twee productielocaties in Alphen aan de Rijn en Losser en heeft c. 250 FTE's in dienst. Het bedrijf was voorheen onderdeel van Natsu Foods Holding GmbH & Co.

Over Nordian

Nordian is een onafhankelijke Nederlandse investeerder die zich richt op het vergroten en versnellen van de groei van bedrijven. Opgericht in 2014, heeft Nordian nu bijgedragen aan meer dan 30 bedrijven als ondernemende en toegewijde investeringspartner. Nordian biedt proactieve ondersteuning op gebieden zoals strategie, financiering en fusies & overnames. Daarbij neemt Nordian niet de plaats in van het management, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze goed in zijn: het laten groeien van hun bedrijf.

volgende