Nordian Capital neemt meerderheidsbelang in World Wide Lighting

dinsdag 25 jul. 2017

World Wide Lighting is een snel groeiend e-commerce platform voor verlichtingsproducten voor de zakelijke markt in West-Europa met onder andere de website Lampdirect.nl. Het bedrijf is in 2009 opgericht door haar drie founders. Een van de drie is CEO Bram van der Linden, die de onderneming heeft uitgebouwd naar haar huidige leidende positie.

Nordian Capital Partners en Bram van der Linden hebben de aandelen van de twee andere oprichters overgenomen en hebben de ambitie om nieuwe groei te creëren door te investeren in internationale markten en verdere professionalisering van de onderneming.

Bram van der Linden: “We zijn actief in een snel bewegende markt; het koopgedrag van klanten en het productenaanbod veranderen continu. We zien Nordian Capital als een investeerder die ons expertise en kapitaal verschaft om de juiste richting te kiezen en daarin verder te groeien. Hiermee kunnen we blijven werken aan onze ambitie om maximale impact te bereiken met het aanbieden van duurzame verlichtingsoplossingen voor onze klanten.”

Gregor Beusmans en Joost Sars van Nordian Capital: “De markt voor verlichtingsproducten verandert en groeit snel door de introductie van LED, smart LED en connected LED. We geloven dat World Wide Lighting goed gepositioneerd is om te profiteren van deze transitie en haar positie in deze markt verder uit kan bouwen, gedreven door haar sterke netwerk in de verlichtingsmarkt en expertise in e-commerce.”

http://www.lampdirect.nl

vorige
volgende