Nordian Capital Partners verkoopt haar belang in Unicorn Grain Specialties aan Limagrain Céréales Ingrédients

dinsdag 29 mei 2018

Limagrain Céréales Ingrédients (LCI) verwerft een 100% belang in Unicorn Grain Specialties. De overname van de aandelen van Nordian Capital Partners zal binnen enkele weken worden afgerond na het verkrijgen van alle vereiste wettelijke goedkeuringen.

Unicorn Grain Specialties heeft onder Nordian een sterke positie in Noord-Europa opgebouwd als specialist in het ontsluiten van natuurlijke functionaliteiten van granen, zaden en peulvruchten. Nordian kocht Unicorn in 2013 en onder haar actieve aandeelhouderschap is het bedrijf ontwikkeld van een productie onderdeel van Meneba tot een zelfstandige onderneming met sterke commerciële focus op voedingsmiddelen- en diervoeder industrieën. Nordian investeerde in onderzoek en het opbouwen van kennis en expertise op het gebied van: ”Understanding Texture & Enhancing Nutrition” en in de draai naar het ontwikkelen van speciale ingrediënten.

De combinatie van beide bedrijven zorgt voor nog meer kennis en expertise over innovatieve graan specialiteiten voor alle klanten die o.a. betrokken zijn bij de markten van bakkerijproducten, snacks, ontbijtgranen, maaltijdcomponenten, petfood en diervoeding. De nieuwe groep met 350 medewerkers genereert een omzet van bijna 150 miljoen euro en versterkt haar positie als Europese leider op het gebied van natuurlijke graanspecialiteiten. Het verwerkt jaarlijks meer dan 330.000 ton graan in zeven productielocaties door heel Europa.

Emmanuel GOUJON, Managing Director van LCI zegt: "Unicorn heeft een sterke positie in de Benelux en Duitsland. Ook heeft Unicorn innovatieve producten en een professioneel team met veel kennis en ervaring. Beide bedrijven zijn geografisch en technologisch complementair en delen hun visie op het gebied van voedselveiligheid. 100% natuurlijke en nutritioneel verantwoorde producten, die niet alleen voeden maar ook een bron van inspiratie en plezier zijn. Dankzij onze expertise op het gebied van zaadveredeling, productietechnologie en applicatie, zullen we onze positie als leverancier van 100% natuurlijke graanspecialiteiten verder versterken. We bieden onze klanten een breder assortiment met een hoge toegevoegde waarde.”

Pieter SPANJERS, Managing Director van Unicorn Grain Specialties, benadrukt: "Door deze overname krijgt Unicorn toegang tot veel kennis en expertise in de gehele bedrijfsketen. Met de kracht van Groupe Limagrain kunnen we onze groei ambities beter en sneller verwezenlijken en zullen we in staat zijn ons assortiment voor onze klanten verder uit te breiden en onze service verder te verbeteren. Naast een wereldwijd netwerk zullen we in Europa lokaal aanwezig zijn met eigen mensen vanuit de reeds bestaande verkoopkantoren en productielocaties in Frankrijk, Nederland, Duitsland en Verenigd Koninkrijk. Hiermee creëren we een sterke Europese leider met groei ambities. Limagrain Céréales Ingrédients is een strategische partner die, net als wij, overtuigd is van de kracht van innovatie om natuurlijke oplossingen met een hoge toegevoegde waarde voor onze klanten te ontwikkelen. "

Over Nordian: Nordian Capital is een onafhankelijke Nederlandse investeerder die zich onderscheidt door gericht te helpen bij het vergroten én versnellen van groei van de ondernemingen waarin zij investeert. Nordian gelooft in structurele waardegroei en helpt daarbij als ondernemende en betrokken partner.

Over LCI: Limagrain Céréales Ingrédients (LCI) is een dochteronderneming van Limagrain, een agrarische coöperatie, veredelaar en producent van plantenrassen. Limagrain Céréales Ingrédients (LCI), leverancier van functionele graaningrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft een omzet van meer dan 100 miljoen euro, waarvan 40% wordt geëxporteerd en verwerkt elk jaar meer dan 200.000 ton graan voor de markten: bakkerij, snacks ontbijtgranen, kant-en-klaarmaaltijden, zuivelproducten en voeding. Het bedrijf heeft meer dan 260 werknemers op 6 productielocaties. www.lci.limagrain.com

Over Unicorn Grain Specialties: Unicorn Grain Specialties, opgericht in 1906, heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevende producent van specialty-ingrediënten voor een gezonde en duurzame ervaring. Met kennis en expertise op twee platforms: Understanding Texture & Enhancing Nutrition, Unicorn ontsluit de natuurlijke functionaliteiten van granen, zaden en peulvruchten. Dit maakt Unicorn een van de meest vooraanstaande specialisten in Europa in de verwerking van deze natuurlijke hulpbronnen in verschillende toepassingen voor de voedingsmiddelen- en diervoeder industrieën. Unicorn Grain Specialties is gevestigd in Weert, Nederland, met een verkoopkantoor in Greven, Duitsland. Unicorn heeft 75 werknemers en verwerkt jaarlijks meer dan 135.000 ton granen. www.unicorngrain.com

vorige
volgende