Nordian Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in MYLAPS

maandag 11 jul. 2022

Haarlem, juli 2022 – Nordian Capital heeft MYLAPS overgenomen van haar huidige aandeelhouder HAL Investments. MYLAPS is de uitvinder van geautomatiseerde tijdregistratie en inmiddels de wereldwijde marktleider.

Kern van het succes van MYLAPS is de ontwikkeling en productie van accurate, duurzame en makkelijk te gebruiken identificatie- en timing-apparatuur voor sportevenementen. MYLAPS heeft haar hoofdkantoor in Nederland en is wereldwijd actief met regionale sales- en supportkantoren. In samenwerking met evenementorganisatoren, timers en partners streeft MYLAPS naar het bieden van de ultieme sportervaring aan sporters, sportwedstrijden en hun volgers. Jaarlijks meet de MYLAPS technologie de sportprestaties van ruim 20 miljoen mensen over de hele wereld en transformeert het data in inzichten, progressie en plezier. De producten worden onder anderen gebruikt voor evenementen als de Olympische Spelen, de Rotterdam en Boston Marathon, de Giro d’Italia, IronMan, FIA Formula E, MotoGP en INDYCAR.

Samen met het management van MYLAPS wil Nordian het bedrijf een nieuwe groei-impuls geven. Hierbij ligt de focus op het doorontwikkelen en wereldwijd uitrollen van de nieuwe productportefeuille in timing, tracking en racecontrol binnen diverse sporten.

Over Nordian Capital Partners
Nordian Capital Partners (www.nordian.nl) is een onafhankelijke Nederlandse investeerder, gericht op het vergroten en versnellen van de groei van ondernemingen. Opgericht in 2014 heeft Nordian inmiddels aan meer dan 30 bedrijven bijgedragen als kritisch en betrokken investeringspartner. Nordian biedt proactief ondersteuning op het gebied van onder andere strategie, financiering en fusies & overnames. Daarbij gaat Nordian niet op de stoel van het management zitten, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze het beste in zijn: ondernemen.

vorige
volgende