Nordian Capital verwerft meerderheidsbelang in Pos Service Holland

vrijdag 19 okt. 2018

Nordian Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Pos Service Holland (PSH), een internationale marktleider op het gebied van de distributie van startmotoren en alternatoren.

PSH (www.psh.nl) is een importeur van de grootste OEM merken en levert daarnaast meer dan 4,000 verschillende startmotoren en alternatoren onder haar eigen private label +Line®. Deze worden onder andere gebruikt in personenwagens, vrachtwagens, landbouw, scheepvaart en de industrie. Het hoofdkantoor bevindt zich in Nederland, daarnaast heeft PSH vestigingen in Frankrijk, Spanje en China. PSH levert startmotoren en alternatoren aan haar klanten in meer dan 70 landen wereldwijd. Naast startmotoren en alternatoren ondersteunt PSH haar klanten door service en producten aan te bieden op het gebied van de elektro-werkplaats. Voor het testen van startmotoren en alternatoren heeft PSH verschillende testers van het eigen merk Motoplat ® in het assortiment.

PSH kijkt uit naar de verdere samenwerking met Nordian Capital. PSH oprichter Hans Pos sr.: ’’Nordian Capital is een solide partner die ons in staat stelt om verdere internationale groei te bewerkstelligen, zowel organisch als door overnames’’. Alexander Kam zal vanaf 1 november starten als CEO. Kam was eerder werkzaam bij Pon Holding waar hij de leiding had over de service en onderdelen divisie van Pon Equipment Nederland. Samen met Hans Pos j.r. en de andere leden van het management zal Kamp verantwoordelijk zijn voor de verdere groei van PSH.

Gregor Beusmans, partner bij Nordian Capital: ‘’PSH heeft de afgelopen jaren een sterke groei doorgemaakt en daarnaast een zeer sterke reputatie opgebouwd in de industrie. We kijken ernaar uit om samen met het management het bedrijf verder te laten groeien en de leidende Europese marktpositie te versterken’’. OXEYE Advisors trad op als financieel adviseur voor PSH in deze transactie; Statua Corporate Counsels trad op als juridisch adviseur van het bedrijf.

vorige
volgende