January 14, 2022

Rheem Manufacturing Company neemt De Jong over van Nordian Capital

Rheem Manufacturing Company heeft De Jong overgenomen van Nordian Capital. Rheem, met het hoofdkantoor in Atlanta, Georgia, is momenteel de grootste leverancier op het gebied van waterverwarming in Amerika. De producten van het bedrijf zijn verkrijgbaar in meer dan 80 landen wereldwijd.

“Rheem en De Jong passen goed bij elkaar, met een gedeelde visie en inzet op duurzaamheid.” aldus Chris Peel, President en CEO van Rheem. “Gezamenlijk zullen de organisaties zich inzetten voor de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve producten waarmee ze op een zinvolle en positieve manier een bijdrage leveren aan een beter milieu. Daarnaast zal er ingezet worden op de expansie van De Jong buiten Europa en Noord-Amerika.”

“Nadat we al enkele jaren in gesprek waren met De Jong, hebben na onze investering in 2017 gezamenlijk kunnen inzetten op hernieuwde groei. Mede dankzij een positieve marktontwikkeling en een toenemende vraag naar duurzame systemen heeft deze enorme groei zich gemanifesteerd sinds 2017” aldus Perry Bos en Tijs Akkerman van Nordian. “In de afgelopen jaren is er nadruk gelegd op uitbreiding van de productiecapaciteit, is er geïnvesteerd in de organisatie en gewerkt aan productontwikkeling. Nu dat succesvol afgerond is, is De Jong toe aan de volgende stap in de ontwikkeling van het bedrijf. Rheem lijkt de juiste partij voor de verdere groeiambities van De Jong, hetgeen ook onderschreven wordt door het management van De Jong. Nordian is trots op wat we gezamenlijk met de organisatie bereikt hebben en we zijn er van overtuigd dat de onderneming en Rheem een mooie toekomst tegemoet gaan.

De Jong zal als een zelfstandige divisie opereren binnen Rheem’s Global Water Division. Arno La Haye, Managing Director van De Jong, zal betrokken blijven bij de onderneming. “Onze groei-ambities bij De Jong vereisen substantiële investeringen die Rheem volledig ondersteunen,” volgens La Haye. “Met Rheem halen we een industriepartner in huis die onze business kennen, een sterke marktpositie heeft en met een lange-termijn visie kan meedenken over de strategische ambities van De Jong.”

“Deze samenwerking biedt vele kansen door de kennis en producten rondom warm water tanks te combineren met duurzame energiesystemen waarbij een geïntegreerde oplossing voor onze klanten aangeboden kan worden,” aldus Rich Bendure, President Rheem Global Water. “Samen zullen we werken aan de ontwikkeling van een productportfolio dat aansluit bij de wensen van onze klanten.”

Link naar recent interview over de partnership tussen Nordian Capital en De Jong: https://nordian.nl/stories