March 6, 2020

Nordian verkoopt haar belang in Open Line

Nordian verkoopt haar meerderheidsbelang in Open Line, een van de snelst groeiende Managed Cloud Services dienstverleners in Nederland, aan Capital A.

Open Line (www.openline.nl) kent haar oorsprong in het Limburgse en is in de afgelopen 17 jaar uitgegroeid tot één van de marktleiders op het vlak van Managed Cloud Services in Nederland. Met ruim 230 medewerkers levert Open Line haar diensten aan de bovenkant van het middensegment in Nederland. Dit doet zij vanuit haar kantoren in Maastricht-Airport, Landgraaf, Eindhoven, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. De managed diensten van Open Line bedekken het gehele cloud spectrum, van private cloud tot public cloud en de gecombineerde variant (hybride cloud).

In 2016 is Open Line de samenwerking aangegaan met Nordian Capital Partners. Het gezamenlijk doel was om Open Line op gecontroleerde wijze te laten groeien met een gezonde focus op de Managed Services propositie in met name de zorgsector en de lokale overheid. Het onderliggende business plan heeft geresulteerd in een omzetgroei van de Managed Services business van meer dan 25% per jaar en deze zal in 2020 de EUR 40 miljoen ruim passeren.

“Namens Open Line willen we Nordian bedanken voor hun ondersteuning bij het bepalen van de richting van onze organisatie en de focus die we gezamenlijk hebben weten te leggen. Het behaalde resultaat is niet louter financieel, maar ook onze marktpositie op met name de zorgmarkt is enorm verstevigd. Daarnaast zijn onze diensten in de afgelopen drie jaar significant onafhankelijker geworden van conjunctuurschommelingen, wat heeft geresulteerd in een zeer stabiele basis.” aldus Michiel van Lamoen, CFO van Open Line.

“Open Line was voor ons een goede investering, waarbij de onderneming zich heeft ontwikkeld in omzet, organisatie en geografische spreiding in Nederland. Open Line is voor ons eveneens het bewijs dat het enthousiasme en de gedrevenheid van het Open Line managementteam, gecombineerd met onze jarenlange ervaringen bij groeiende ondernemingen, kan leiden tot een waar succes. Het resultaat over de afgelopen vier jaar spreekt voor zich. We willen het managementteam en de medewerkers van Open Line bedanken voor de samenwerking.” aldus Tijs Akkerman, Partner bij Nordian Capital Partners.