April 11, 2016

Nordian Capital verwerft meerderheidsbelang in IGS GeboJagema

Sinds de overname in 2009 en een fusie in 2011 is IGS GeboJagema uitgegroeid tot één van de marktleiders in de wereld van ontwikkeling, productie en validatie van hoogwaardige, meervoudige spuitgietmatrijzen voor kunststofproducten in de optische en medische industrie. IGS ontzorgt haar, voornamelijk internationale, klanten van ontwerp tot industrialisatie en wordt gewaardeerd om haar unieke competenties op het gebied van innovatie, automatisering, kwaliteit en het validatieproces.

Peter Mertens, CEO van IGS GeboJagema: “IGS heeft de afgelopen jaren geweldige stappen gezet, een solide internationale klantenkring opgebouwd en wordt alom gerespecteerd en gewaardeerd om haar unieke competenties op het gebied van turn-key oplossingen, waardoor onze klanten gedurende de volledige levenscyclus van het product enorme kosten besparen en zich helemaal kunnen richten op hun corebusiness. Door de overname door Nordian Capital worden wij in staat gesteld onze verdere groeiplannen te realiseren in nieuwe markten en segmenten.”

IGS B.V. was tot op heden een participatie van de Eindhovense investeringsmaatschappij VADO Beheer B.V.. Per 1 januari 2016 is door de overname Nordian Capital de nieuwe meerderheidsaandeelhouder, waarmee een uitstekende basis is gelegd om de ingezette groei te continueren. Het huidige management van IGS blijft actief betrokken bij de onderneming en zullen samen met Nordian verder bouwen aan de toekomst. Onder de huidige naam, zal IGS GeboJagema haar positie in de diverse markten verder gaan verstevigen.

Perry Bos, managing partner Nordian Capital: “Wij delen de visie en het enthousiasme van het management team van IGS GeboJagema met betrekking tot de mogelijkheden en toepassingen. De afgelopen jaren is er een zeer robuuste basis gelegd om verder te groeien op het gebied van hoogwaardige spuitgietmatrijzen en high-precision onderdelen. Onze investering in IGS GeboJagema betekent een duidelijk commitment van onze kant om samen die ambitie te gaan realiseren.”

Edgar Knip, lid van de raad van bestuur VADO Beheer B.V.: “IGS heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en gezien de bereikte omvang was dit een logisch moment om naar een nieuwe eigenaar op zoek te gaan die IGS kan helpen verder groeipotentieel te realiseren.”

 

Voor meer informatie zie:

www.igsgebojagema.nl/moulds

www.nordian.nl