August 11, 2016

Nordian Capital verwerft Alcomex samen met management

Nordian Capital heeft samen met een management buy-in team (Conrad Hietink en Jelle van Vliet) een belang genomen in Alcomex, specialist in het ontwerpen, produceren en verkopen van technische veren. Alcomex heeft productie locaties in Nederland, Polen, Tsjechie en India en heeft recentelijk een kantoor geopend in Duitsland.

In de afgelopen jaren heeft Alcomex en indrukwekkende positie opgebouwd in de Europese deurveren markt. Daarnaast heeft de onderneming een goede positie opgebouwd in de Europese markt voor industriële veren.

De aandelen zijn overgenomen van de heer Fred Baas, die opzoek was naar opvolging voor zijn bedrijf. De heer Fred Baas zal samen met de heren Conrad Hietink en Jelle van Vliet deel blijven uitmaken van de directie van Alcomex om het bedrijf samen verder uit te bouwen.

Jelle van Vliet, Conrad Hietink : “De samenwerking met Nordian Capital biedt ons een stevige basis om Alcomex verder uit te bouwen. Het enthousiasme van de Nordian medewerkers gaf ons als management team meteen een goed gevoel. Wij hebben vertrouwen in een gezonde groei, waarvoor we de juiste voeding hebben gevonden.”

Patrick Groeneveld en Caspar Mutze van Nordian Capital: “Wij zijn enthousiast over Alcomex en haar groeistrategie. Wij delen de visie van het management. De positie en groeimogelijkheden van Alcomex in de Europese verenmarkt spreekt ons aan. Met de versterking van het management van Alcomex door Jelle van Vliet en Conrad Hietink als buy-in managers zien wij de toekomst van Alcomex met veel vertrouwen tegemoet! “

Over Alcomex

Alcomex is een gespecialiseerd bedrijf in technische veren. Alcomex heeft productiecentra in Opmeer, Tsjechië, Polen en India. Alcomex staat garant voor vakmanschap, optimale kwaliteit en een verrassend scherpe prijsstelling. Alcomex levert Drukveren, Torsieveren, Bladveren, Schotelveren, Trekveren, Draadveren, Stempelveren, Deurveren en nog vele andere producten.