June 30, 2015

Nordian Capital verkoopt belang in Selo aan Omori Machinery

Nordian Capital Partners heeft haar aandelenbelang in Selo verkocht aan de Japanse producent van flowpack machines Omori Machinery Ltd. Op donderdag 18 juni zijn de handtekeningen gezet voor een strategische samenwerking tussen Omori en Selo, waarbij de reeds jarenlange samenwerking tussen beide bedrijven wordt geïntensiveerd door het toetreden van Omori als aandeelhouder van Selo. Selo zal naar de toekomst toe haar bestaande activiteiten in de Foodprocessing, Packaging en Casings voortzetten en wordt daarnaast de thuisbasis voor Omori Europe. Omori Europe gaat de basis vormen voor een verdere groei van de verkoop van Omori flowpack machines in de Europese markt.

De deelneming in Selo levert Omori de mogelijkheid om hun globale strategie verder uit te bouwen en daarmee door te groeien naar de wereldmarktleider op het gebied van horizontale flowpackers. Voor Selo ontstaat door deze samenwerking, naast een verdere omzet groei, ook de mogelijkheid om haar salesnetwerk buiten Europa verder uit te breiden. Naast de nieuwe aandeelhouder Omori blijven de overige aandelen in handen van de vier directieleden.

Selo Selo bestaat inmiddels 70 jaar en ontwerpt, bouwt en levert wereldwijd verpakkings- en procesapparatuur voor de voedingsmiddelen-, petfood- en farmaceutische industrie, daarnaast levert Selo verpakkingsmaterialen voor de vleeswaren industrie. Naast het hoofdkantoor in Oldenzaal heeft Selo nog vestigingen in Duitsland, UK, Belgie, Frankrijk en Denemarken.

Aantal medewerkers: 130 Omzet in 2014: EUR40m

Omori Omori is een toonaangevende Japanse speler in de wereldmarkt van flowpack machines. Naast het hoofdkantoor in Japan beschikt men nog over vestigingen in China, India, Thailand en Noord Amerika.

Aantal medewerkers: 850 Omzet in 2014: EUR180m