July 29, 2015

Nordian Capital verkoopt belang in Delta Wines

Eind juli 2015 heeft Nordian Capital Partners (voormalig Rabo Capital) haar aandelen in Delta Wines verkocht aan het management en de oorspronkelijke oprichters van het bedrijf Pim Nolen en Teun Los. Hiermee gaat Delta Wines de volgende fase in van groei en duurzaamheid.

De afgelopen jaren heeft het bedrijf kunnen groeien door de steun van private equity investeerders. In 2007 werd het bedrijf, met een jaaromzet van 77 miljoen euro, door de oprichters verkocht aan HAL Investments en het management. In 2011 verwierf het management 49% van de aandelen en werd de rol van investeerder overgenomen door Rabo Capital (inmiddels Nordian Capital Partners). Na een succesvolle periode waarbij in 2014 een omzet van 114 miljoen euro werd behaald, is nu de mogelijkheid ontstaan dat het management, met de steun van de vroegere oprichters, volledig onafhankelijk verder kan.

Delta Wines De moedermaatschappij van DGS WIJN, Coenecoop Wine Traders, Pallas Wines en Global Wine Operations, is actief in de import en distributie van wijnen. In de afgelopen jaren is de onderneming sterk gegroeid, inclusief internationale expansie door de acquisitie van AN.KA Wines in Polen en Adveal Wines & Spirits in Tsjechi√ę.