June 30, 2015

Nordian Capital verkoopt belang in ArboNed aan HumanCapitalCare

Nordian Capital heeft haar belang in Arboned op 17 juni 2015 verkocht aan HumanCapitalCare. Met deze overname kan HumanCapitalCare haar online gezondheidsplatform beschikbaar stellen aan ruim 70.000 werkgevers en 1,5 miljoen werknemers in Nederland en kan de combinatie een meetbare bijdrage leveren aan de vitaliteit en gezondheid van werknemers.

De markten van beide bedrijven zijn complementair en de visie en profilering van beide kwaliteitsspelers komen overeen. Kennis en kunde op het gebied van arbeid, gezondheid, vitaliteit en IT worden door de overname gebundeld. Dit maakt het mogelijk nieuwe concepten en diensten voor de verschillende markten te ontwikkelen.

Door de overname van ArboNed groeit HumanCapitalCare sinds de oprichting in 2001 van 20 naar 1250 werknemers en naar een jaarlijkse omzet van € 125 miljoen.

ArboNed ArboNed maakt werkend Nederland gezonder en vitaler. Verzuimbegeleiding, terugvalpreventie en vitaliteitbevordering zijn de drie pijlers in de dienstverlening van ArboNed. Bij ArboNed werken circa 900 medewerkers voor ruim 1 miljoen aangesloten werknemers. De onderneming werkt vanuit 64 locaties door heel Nederland.

HumanCapitalCare HumanCapitalCare is een innovatieve dienstverlener die zich richt op duurzame inzetbaarheid voor werknemers en integraal gezondheidsmanagement voor werkgevers. Momenteel werken er circa 340 medewerkers voor 260.000 aangesloten werknemers. HumanCapitalCare werkt vanuit vijf regiokantoren en diverse vestigingen in Nederland