August 29, 2017

Nordian Capital verkoopt haar belang in Cherry Valley Farms aan Beijing Capital Agribusiness Co., Ltd en Citic Agri Fund Management Co., Ltd

28 augustus 2017: Nordian is verheugd te kunnen meedelen dat London 8 Ltd. (het consortium van aandeelhouders Navis Capital Partners en Nordian Capital) haar belang in Anatis UK Limited (“Cherry Valley Group”) heeft verkocht aan een consortium van Beijing Capital Agribusiness Co., Ltd en Citic Agri Fund Management Co., Ltd, twee grote Chinese strategische investeerders.

Cherry Valley Group is de belangrijkste leverancier van genetica voor Pekingeenden en is de primaire fokker van Pekingeenden in China en in de rest van de wereld met een dominant wereldwijd marktaandeel. Het bedrijf werd opgericht in 1959 in het Verenigd Koninkrijk en exploiteert de oudste en meest toonaangevende genetische selectie- en fokprogramma’s ter wereld. Cherry Valley is bekend in de hele industrie, van fokkers tot wereldwijde verwerkers en groothandelaren, en staat bekend om haar beste kwaliteit vlees, efficiëntie van fokprogramma’s en betrouwbaarheid. Nordian en haar partner, het in Azië gevestigde fonds Navis Capital Partners, kochten de Cherry Valley Group via een dochteronderneming (Bangkok Ranch) in maart 2010. Na de overname heeft London 8 actief samengewerkt met het management om het dominante marktaandeel van het bedrijf te waarborgen, zowel wereldwijd als in China. Specifieke acties zijn onder meer significante investeringen in nieuwe technologieën, aanvullende fokfaciliteiten en het aanstellen van belangrijke senior managers met genetica expertise.

Over Cherry Valley Farms

Cherry Valley Group is de belangrijkste leverancier van genetica voor Pekingeenden en is de primaire fokker van Pekingeenden in China en in de rest van de wereld met een dominant wereldwijd marktaandeel. Het bedrijf werd opgericht in 1959 in het Verenigd Koninkrijk en exploiteert de oudste en meest toonaangevende genetische selectie- en fokprogramma’s in de wereld.