January 28, 2016

Nordian Capital neemt belang in Open Line

Nordian Capital heeft een belang genomen in Open Line, specialist in het ontwerpen, realiseren en beheren van ICT-infrastructuren en cloudoplossingen. De afgelopen jaren heeft Open Line een vooraanstaande marktpositie verworven in de Nederlandse ICT-markt. De hoge mate van klanttevredenheid heeft de organisatie dusdanig veel vertrouwen gegeven voor een ambitieuze blik op de toekomst. Een toekomst waarin Open Line een nationale speler wil zijn door de goede dingen te blijven doen én de dingen goed te blijven doen. Een toekomst waarin Open Line blijft uitgaan van haar kracht en verder wil groeien in haar kerncompetenties.

Ontwikkelingen binnen de holdingmaatschappij boven Open Line hebben de mogelijkheden om te groeien vergroot. Investeringsmaatschappij Nordian Capital Partners heeft het aandelenpakket Open Line van de investeerders van het eerste uur overgenomen. Daardoor is ruimte ontstaan om samen verder te werken aan de toekomst van Open Line.

Jo Verstappen en Jean Boren, directie van Open Line: “De samenwerking met Nordian Capital biedt ons een stevige financiële en commerciële basis om onze ambities te realiseren. Het enthousiasme van de Nordian medewerkers gaf ons als directie meteen een goed gevoel. Wij hebben vertrouwen in een gezonde groei, waarvoor we de juiste voeding hebben gevonden.”

Patrick Groeneveld en Ronald van der Heide van Nordian Capital: “Wij delen de visie van Open Line. Hun manier van klanten ontzorgen met een no-nonsense aanpak en technische expertise spreekt ons erg aan en verklaart daarom de chemie die wij met hen hebben. Met onze investering in Open Line zien wij de toekomst van Open Line met nog meer vertrouwen tegemoet! “

Over Open Line

Open Line is een specialist in het ontwerpen, realiseren en beheren van ICT-infrastructuren en cloudoplossingen. De onderneming heeft ruim 150 medewerkers en groeit gestaag, o.a. door een almaar groeiend klantenbestand. Meer dan 30.000 eindgebruikers maken al gebruik van de diensten van Open Line waarbij de klanttevredenheid altijd voorop staat. Het bedrijf beschikt over twee uiterst professionele tier-3 datacenters die dubbel ontsloten zijn. Open Line kent verschillende contractvormen zoals consultancy, managed services & projecten.