October 22, 2020

Nordian Capital and J-Club International complete acquisition

Amsterdam en Almere, 22 oktober 2020 – Nordian Capital en J-Club International, Europees marktleider op het gebied van private label bijouterieën, mode-accessoires en wenskaarten, hebben hun transactie afgerond. Het management van J-Club en het team van Nordian zetten hiermee een streep onder het onderling geschil over financieringsvoorwaarden. Nordian neemt een meerderheid van de aandelen van J-Club over. Met het afronden van deze overname richten J-Club en Nordian zich op het uitvoeren van de gezamenlijke investeringsstrategie: internationale groei en uitbreiding van de dienstverlening aan retailers met aanvullende productcategorieën.

De minderheidsaandeelhouders hebben hun aandelen met deze transactie overgedragen. De oprichters blijven zelf aan als aandeelhouders en gaan zich volledig richten op de verdere groei van J-Club. De transactie is afgerond nadat Nordian en J-Club externe financiering, tegen voor alle betrokkenen goede voorwaarden, zeker wisten te stellen met behulp van de Nederlandse partijen Rabobank, DMF en FundIQ. Joost Verbeek, Managing Partner Nordian Capital: “We zijn er samen beter uitgekomen. In de afgelopen weken hebben we met elkaar bewust een andere insteek gekozen. Niet vast blijven zitten in juridische scherpslijperij en ‘gelijk willen krijgen’. Maar gezamenlijk kijken hoe we er in slagen het hogere doel te bereiken, namelijk dat er gewoon een goede deal komt en we ons samen met de oprichters en het management van J-Club weer kunnen richten op waardecreatie in plaats van op financiering.”

Nationale en internationale groei
J-Club richt nu de blik naar voren. Sjoerd Everts, medeoprichter: “Deze overname maakt het mogelijk om samen door te gaan met de investeringsstrategie: groei door enerzijds onze internationale expansie verder te versnellen en anderzijds ons businessmodel, het volledig verzorgen van het J-Club assortiment, ook uit te breiden naar andere productcategorieën – denk aan winter-accessoires en haarmode.”

Marcel van Doorn, medeoprichter van J-Club: “Het is goed dat we een streep onder de discussie over financieringsvoorwaarden kunnen zetten. Uiteindelijk kunnen we zeggen dat de verhoudingen, na deze soms moeilijke fase, gewoon weer op het niveau zijn waar we begin dit jaar waren, toen we bewust voor elkaar kozen. En er liggen volop kansen. We breiden op dit moment sterk uit binnen nationale en internationale retailketens. Zij beschouwen het businessmodel van J-Club als een zeer aantrekkelijke aanvulling op hun eigen assortiment en operatie.”

Over Nordian Capital
Nordian Capital (nordian.nl) is een onafhankelijke Nederlandse private equity investeerder, gericht op het vergroten en versnellen van de groei van ondernemingen. Opgericht in 2014, heeft Nordian inmiddels aan meer dan 30 bedrijven bijgedragen als kritisch en betrokken investeringspartner. Nordian Capital biedt proactief ondersteuning op het gebied van strategie, financiering of fusies & overnames. Daarbij gaat Nordian niet op de stoel van het management zitten, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze het beste in zijn: ondernemen.

Over J-Club International
J-Club International (J-Club.com) is Europees marktleider op het gebied van private label bijouterieën, mode-accessoires en wenskaarten middels haar shop-in-shop concept. Opgericht in 2010, verzorgen meer dan 1200 medewerkers het assortiment in ruim 12.500 winkels voor meer dan 40 retailers in 25 EU-landen. Samen met haar retailpartners werkt J-Club maar aan één gemeenschappelijk doel: loyale en tevreden klanten.