April 26, 2021

Lineage Logistics breidt haar Europese logistieke aanbod uit met de overname van UTI Forwarding

Rotterdam – 26 April 2021 – UTI, een gerenommeerde freight forwarder uit Rotterdam, sluit zich aan bij Lineage Logistics, ‘s werelds grootste leverancier van temperatuur gecontroleerde logistieke oplossingen. UTI kende de afgelopen twee jaar een stormachtige ontwikkeling. Samen met huidige investeerder Nordian Capital besloten zij eerder dan voorzien een strategische partner te vinden om de marktkansen verder te benutten en de dienstverlening voor haar klanten te optimaliseren en uit te breiden. Dit resulteert in de overname door het Amerikaanse Lineage Logistics, dat strategisch en qua bedrijfscultuur het beste bij de ambities van UTI past.

Mike McClendon, President of International Operations & EVP Network Optimization bij Lineage: “We zijn enorm blij met onze overname van UTI. Samen zijn we in staat om een one-stop-oplossing aan te bieden aan onze gezamenlijke klanten, wat de efficiëntie tussen containertransport en onze warehouses zal vergroten. UTI heeft een uitzonderlijk managementteam. We zijn verheugd om met hen te gaan samenwerken en zien er naar uit deze propositie aan nieuwe klanten voor te leggen. Daarbij zullen we blijven investeren in technologie om groei en efficiëntie verder te stimuleren.”

Peter de Kramer, CEO UTI: “Vanaf de eerste contacten met Lineage was duidelijk dat we goed bij elkaar passen. Onze no-nonsense cultuur is vergelijkbaar met die van Lineage en ons klantenbestand en dienstenpakket vullen elkaar een-op-een aan. Ons bedrijf kent een enorme groei en ontwikkeling die al een tijdlang aanhoudt. We bereikten sneller dan verwacht nieuwe mijlpalen van onze groei. Nordian Capital heeft ons geholpen onze performance en groeiambities helder inzichtelijk te maken, vooruitlopend op de gesprekken die wij met Lineage hebben gevoerd. Door nu aan te sluiten bij Lineage kunnen we onze klanten in de toekomst nog beter bedienen en zijn we waar UTI thuishoort: een topspeler in de internationale containermarkt.”

Perry Bos en Caspar Mutze van Nordian Capital: “UTI heeft samen met ons een enorme ontwikkeling doorgemaakt in de afgelopen jaren en is sneller dan verwacht toe aan een volgende stap. Voor UTI is Lineage de gedroomde partij om de groeiambities te realiseren. Er waren diverse geïnteresseerde kopers, maar het was vanaf het begin duidelijk dat het UTI-management bij Lineage de beste mogelijkheden zag voor het verder uitbouwen van het aanbod aan haar klanten. Nordian is trots op wat we samen met UTI de afgelopen jaren hebben bereikt en we zien voor UTI en Lineage een hele mooie toekomst weggelegd.”

Over UTI
UTI (uti.nl) is gespecialiseerd in het wereldwijd exporteren en importeren van Full Container Load cargo. Naast container shipments, van zowel reguliere als gekoelde containers, verzorgt UTI voor meer dan 400 klanten de douaneafhandeling als ook het wegtransport. Met kantoren in Rotterdam en in Polen bedient UTI, samen met een netwerk van partners, haar klanten overal ter wereld - 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Over Lineage Logistics
Lineage Logistics (lineagelogistics.com) is een toonaangevende en innovatieve leverancier van temperatuur gecontroleerde warehouses en logistieke oplossingen. De expertise van Lineage in end-to-end logistieke oplossingen, het wereldwijde real estate netwerk en het gebruik van technologie zorgen samen voor het bevorderen van voedselveiligheid, het verhogen van de distributie-efficiëntie, het bevorderen van duurzaamheid, het verminderen van de impact op het milieu en het minimaliseren van verspilling in de toeleveringsketen. Als gevolg hiervan helpt Lineage klanten, variërend van Fortune 500-bedrijven tot kleine familiebedrijven, om de efficiëntie te verhogen en de integriteit van hun temperatuur gecontroleerde toeleveringsketen te beschermen. Lineage is sinds 2008 met 60% per jaar gegroeid tot 2,1 miljard kubieke voet, waarmee het wereldwijd de grootste aanbieder is van temperatuurgeregelde warehouses.

Over Nordian Capital
Nordian Capital (nordian.nl) is een onafhankelijke Nederlandse private equity investeerder, gericht op het vergroten en versnellen van de groei van ondernemingen. Opgericht in 2014, heeft Nordian inmiddels aan meer dan 30 bedrijven bijgedragen als kritisch en betrokken investeringspartner.Nordian Capital biedt proactief ondersteuning op het gebied van strategie, financiering of fusies & overnames. Daarbij gaat Nordian niet op de stoel van het management zitten, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze het beste in zijn: ondernemen.