December 5, 2018

Jumpsquare en Jump XL bundelen krachten met steun van Nordian Capital Partners

Samenvoeging Jumpsquare en Jump XL Trampoline Parks creëert het grootste netwerk van indoor trampolineparken in Europa. Nieuwe combinatie onder de vlag “Jumpsquare Group” exploiteert 40 trampolineparken in 5 Europese landen. De formules Jumpsquare en Jump XL blijven naast elkaar bestaan.

Amsterdam, Den Bosch, 5 december 2018 - Jump XL Holding BV heeft een voorwaardelijke verkoopovereenkomst getekend met het oog op de voorgenomen verkoop van alle activiteiten van Jump XL aan branchegenoot Jumpsquare met Nordian Capital Partners als grootaandeelhouder. Jumpsquare Holding koopt alle activiteiten van Jump XL, bestaande uit 29 trampolineparken in 5 landen die deels in eigen beheer en deels via franchisenemers worden geëxploiteerd.

De voorgenomen transactie maakt Jumpsquare Group na afronding van deze overname de grootste exploitant van indoor trampolineparken in Europa. Momenteel exploiteert de combinatie van Jumpsquare en Jump XL 37 parken, zowel in eigen beheer als via franchisenemers.

Eind 2018 staat de teller zelfs op 40 trampolineparken; dit jaar worden nog 3 nieuwe parken geopend. De 40 parken bevinden zich in 5 landen: Nederland (27), België (2), Frankrijk (9), Duitsland (1) en Polen (1). De nieuwe combinatie biedt werkgelegenheid aan ruim 850 medewerkers in binnen- en buitenland.

De Europese markt voor indoor trampolineparken is de laatste jaren een explosief groeiend segment binnen de leisuremarkt. Er is enerzijds voldoende ruimte voor organische groei, anderzijds sluiten de betrokken partijen verdere consolidatie van de markt door meer overnames niet uit. Jumpsquare Group verwacht in 2019 - bovenop de eerder genoemde 40 trampolineparken – nog eens minimaal 10 nieuwe parken te kunnen openen. De meeste locaties zijn reeds aangehuurd.

Joris Naalden, algemeen directeur van Jump XL Trampoline Parks: “Jump XL is de afgelopen jaren in zowel binnen- als buitenland op eigen kracht explosief gegroeid. Door de kennis en ervaring die Nordian Capital via haar belang in Jumpsquare heeft opgedaan, is Nordian Capital voor ons de juiste partner om de verdere groei van het merk én de organisatie te versnellen. Jump XL gaat nu verder als onderdeel van de grootste Europese groep in de trampolineparkensector. Ik ben trots op de groei die het Jump XL team de afgelopen jaren heeft gerealiseerd.”

Roland van Geest, CEO van Jumpsquare Group, is zeer verheugd met de overname van Jump XL: “We creëren hiermee een Nederlandse leisure-onderneming van formaat met een stevige basis voor verdere groei binnen Europa. Wij verwelkomen alle medewerkers, franchisers en partners van Jump XL in onze nieuwe groep.”

De voorgenomen transactie vindt doorgang onder voorbehoud van de gebruikelijke processen. Partijen zijn voornemens om deze op of omstreeks 1 januari 2019 af te ronden.