November 23, 2018

Dutch Tecsource vindt in Nordian Capital nieuwe partner voor internationale groei

Nordian Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Dutch TecSource (DTS), marktleider op het gebied van machines en complete productielijnen voor de voedselverwerkende industrie.

DTS (www.dutchtecsource.com) heeft in haar meer dan 30-jarige historie een sterke marktpositie weten te veroveren op het gebied van machines voor de thermische behandeling van voedsel. Door haar diepe productkennis, technische expertise en vermogen om technisch hoogstaande machines te produceren is DTS in staat geweest zich te specialiseren in machines op basis van schroeftechniek en heeft het bedrijf een leidende positie veroverd in de aardappelverwerkende industrie. Daarnaast is DTS in staat geweest om succes te behalen in andere segmenten binnen de voedselverwerkende industrie, zoals de groenten, sojabonen, champignons, garnalen, cranberries en blauwe bessen sector. Voor deze industrieën heeft DTS (unieke) verwerkingstechnieken, geavanceerde productielijnen en machines voor transport ontwikkeld.

Nordian Capital zal DTS ondersteunen in het uitbreiden en versterken van haar marktposities in de voedselverwerkende industrie. Rob van Beem en Justin Wakker, oprichters van DTS, zullen actief blijven binnen het bedrijf als aandeelhouder en adviseur. Het huidige managementteam, bestaande uit Marcel van de Pol, Peter van der Stouwe en Jeroen Oostveen, zal samen met Nordian de toekomst van het bedrijf vormgeven.

Marcel van de Pol, CEO van DTS: ‘’De afgelopen jaren zijn we in staat geweest om onze producten in een groter aantal markten af te zetten, terwijl we onze focus op schroeftechniek hebben kunnen behouden. Nu is het moment om deze aanpak ook internationaal door te trekken en naar een hoger niveau te tillen. Door de samenwerking met Nordian ligt er een basis om verder te groeien in nieuwe markten en nieuwe segmenten.’’