Econox gaat partnership aan met MaxiCool

maandag 3 jun. 2024

Econox zet met de overname van MaxiCool een belangrijke stap in de verdere groei als complete Europese leverancier van luchtbehandeling en klimaat techniek

Econox, toonaangevende leverancier van luchtbehandeling systemen, kondigt met trots de samenwerking met MaxiCool B.V. aan. MaxiCool is een vooraanstaande leverancier van airconditioning en warmtepompen. De onderneming heeft een sterke reputatie in de Nederlandse en Belgische markt en distribueert premium merken zoals LG en Tosot aan de tussenhandel en koeltechnische installateurs.

Door de operationele slagkracht en sterke digitale propositie van Econox te combineren met de marktreputatie, technische kennis en het assortiment van Maxicool, verwachten beide ondernemingen zowel op commercieel als operationeel vlak geruime synergiën te kunnen behalen. Samen met MaxiCool groeit Econox door naar ruim 150 medewerkers en een omzet van € 80 miljoen.

Over de Econox Groep

De Econox Groep is een internationaal opererende producent en leverancier van luchtbehandeling en ventilatieproducten die technisch installateurs, bouwbedrijven en consumenten een gezond binnenklimaat helpt te creëren. De onderneming heeft een indrukwekkende groei meegemaakt via de bedrijven Econox, Ventilatieland en Ventigo sinds de oprichting in 2000. Inmiddels is de groep als online groothandel (webshop) internationaal actief in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Frankrijk. Sinds 2021 is Econox een partnership aangegaan met Nordian. Nordian streeft ernaar om samen met CEO Sebas van Vugt en het management de huidige internationale positie te versterken en verdere Europese groeiambities kracht bij te zetten.

Over MaxiCool

MaxiCool, opgericht in 2003 door Jan Postulart, is een onderneming actief in de import en distributie van airconditioning apparatuur, warmtepompen, boilers en bijbehorende accessoires. Naast de distributie van LG en Tosot ontwikkelt en importeert het ook haar eigen merk MaxiCool. De onderneming blijft onder leiding staan van de huidige directeur, Carlo Postulart en zijn management team. Beide ondernemingen kijken met veel vertrouwen naar verdere Europese groei.

vorige
volgende