gezond binnenklimaat

Econox

De innovatieve productie en e-commerce speler in ventilatie en luchtbehandelingsproducten.

Econox heeft als missie voor iedereen een gezond binnenklimaat te verzorgen. Het bedrijf wil deze missie realiseren door bewustwording te vergroten, zo goed mogelijk te adviseren, en voortdurend nieuwe en innovatieve ontwikkelingen en producten in de sector te onderzoeken, produceren, en te distribueren.

Econox opereert vanuit drie business units. Innovent Luchttechniek is de installatietechnische divisie die energie-efficiënte ventilatie- en klimaatsystemen ontwerpt, engineert en installeert voor de residentiële en commerciële sector. Ventilatieland is de e-commerce webshop die onder meerdere websites voor zowel B2B als B2C levert aan Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Econox is de (online) groothandel die de Nederlandse installatie- en bouwbedrijven bedient.

Naast de productie van de eigen merken Thermoduct, Econox en Envisense, vertegenwoordigt de onderneming internationale kwaliteitsmerken als Ruck Ventilatoren, Itho Daalderop, Orcon en Vent-Axia via haar online groothandelskanaal en webshops. Ventilatiesystemen van Econox worden toegepast in diverse sectoren, variërend van woningbouw, utiliteit en industrie tot onderwijs, restaurants en scheepvaart.

Nordian Capital Partners beoogt de bestaande internationale positie van de onderneming te versterken en de verdere Europese groeiambities te ondersteunen.

"Ons gezamenlijke doel is om de marktpositie van Econox, Ventilatieland en Innovent te versterken en de groep verder uit te breiden in Europa. Door dit partnership wordt Econox de financiële en professionele ondersteuning geboden om deze groeiambitie te versnellen", aldus CEO Sebas van Vugt.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.econox.nl, www.ventilatieland.nl of www.ilt-bv.nl


start investering:
2022

  • Econox Nordian
  • Econox Nordian
  • Econox Nordian
  • Econox Nordian
  • Econox Nordian
  • Econox Nordian