2D Data Recording en MYLAPS bundelen krachten

vrijdag 16 jun. 2023

Het Duitse sportdataregistratiebedrijf 2D en het Nederlandse sporttechnologiebedrijf MYLAPS slaan de handen in elkaar. Beide bedrijven werken samen om expertise op het gebied van datadistributie en data-analyse te benutten en om de ultieme race-ervaring te bieden aan organisatoren, series, teams, racers, atleten en fans in zowel motorsport als actieve sporten.

Partnerschap met wereldwijde marktleider in actieve- en motorsport

'We zijn blij om samen te gaan werken met de wereldwijde expert en leider op het gebied van timing- en racecontrol oplossingen', zegt Rainer Diebold. 'Beide bedrijven zijn zeer complementair en technologie gedreven, hetgeen beide bedrijven naar een hoger niveau zal tillen in de sportindustrie', aldus Dirk Debus. Beide oprichters van 2D blijven zich voor de lange termijn inzetten en blijven voor 2D werken. Sinds 1 mei 2023 worden ze ondersteund door de nieuwe algemeen directeur Claus Rainer Stahl. ‘Dankzij deze samenwerking zijn we ervan overtuigd dat we nieuwe oplossingen kunnen bieden om meer gegevens te bieden aan actieve en motorsportorganisatoren, federaties, series, teams, racers en fans.'

De ultieme sportbeleving creëren

Camiel Slaats, CEO bij MYLAPS: ‘Bij MYLAPS streven we ernaar om racers, atleten, fans en evenementen de ultieme sportervaring te bieden. Innovatie zit bij beide bedrijven in het DNA en we zijn ervan overtuigd dat we door samen te werken met 2D nieuwe baanbrekende innovaties kunnen brengen in de sportindustrie.'

Expert in data-acquisitie

2D Debus & Diebold is opgericht in 1993 en is dé expert op het gebied van data-acquisitie, -registratie en -evaluatie in de auto&motorsport. Het bedrijf ontwikkelt niet alleen dataloggers en software, maar ook een breed scala aan sensoren, interfaces en maatwerkoplossingen om complete systemen te leveren. Met 30 jaar ervaring en expertise is 2D niet alleen officieel leverancier voor diverse raceseries en teams binnen MotoGP en Formule 1, maar ook leverancier voor vele autofabrikanten.

Uitvinder van geautomatiseerde sporttiming en expert in Race Control oplossingen

MYLAPS, opgericht in 1982, is de uitvinder van automatische sporttiming en ontwikkelt technologie die over de hele wereld wordt gebruikt, van de Olympische Spelen, grote marathons en NASCAR tot talloze lokale races. Het X2-timingsysteem is het meest betrouwbare en nauwkeurige timingsysteem in de branche. Daarnaast biedt MYLAPS een breed scala aan live 2-weg communicatie-oplossingen die kunnen worden gebruikt voor Race Control, inspecteren en prestatie-inzichten.

vorige
volgende